Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van de site nog vragen, bekijk dan op deze pagina of je vraag hier beantwoord wordt.

Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
Door je gegevens achter te laten in het contactformulier. Dan nemen de vrijwilligers van Konijnen in Nood contact met je op.

Verplicht ik me tot iets wanneer ik me aansluit bij Konijnen in Nood?
Er zijn geen verplichtingen, wel verwachtingen. Wij verwachten dat jij je gemotiveerd inzet voor de dieren gedurende een langere periode. De medewerkers van Konijnen in Nood willen op je medewerking kunnen rekenen.

Hoe kan ik Konijnen in Nood steunen?
Er zijn veel manieren om de konijnen te helpen. Je kunt bijvoorbeeld een donatie overmaken, je inzetten tijdens een van onze informatiestands of mee demonstreren bij de konijnenhouderij. Het IBAN-rekeningnummer van Konijnen in Nood is: NL54 TRIO 0254 6384 22 ten name van Stichting Konijnen in Nood. 

Waarom zet Konijnen in Nood zich alleen in voor de konijnen in de vee-industrie?
Konijnen in Nood is van mening dat je beter voor de dieren kan opkomen wanneer je je als organisatie toespitst op één onderwerp. Volgens ons werkt dit beter dan wanneer je je sterk maakt voor alle dieren in een bepaalde sector.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de digitale nieuwsbrief?
Dat kan heel simpel door naar het keuzemenu te gaan en te klikken op 'nieuwsbrief'. Vul daar je e-mailadres in en wij sturen je de digitale nieuwsbrief op.

Hoe schrijf ik me uit voor de digitale nieuwsbrief?
Dit doe je op dezelfde pagina als waar jij je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief,namelijk onder het kopje 'Nieuwsbrief' in het keuzemenu. 

Heeft Konijnen in Nood ook een papieren versie van de nieuwsbrief?
Konijnen in Nood heeft er voor gekozen om alleen een digitale nieuwsbrief te versturen.Deze keuze is gemaakt uit kostenoverwegingen en om het milieu niet te belasten.

Krijgt Konijnen in Nood subsidie?
Stichting Konijnen in Nood krijgt op geen enkele manier subsidie van de overheid, daarom ben jij als donateur ook zo belangrijk! Wel werkt Konijnen in Nood met sponsors samen. Dus mocht je een bedrijf hebben dat zich committeert aan de doelstellingen van Konijnen in Nood, dan horen of lezen we dat graag.

Een konijnenhouderij wil gaan uitbreiden, wat kan ik doen?
Woon je in de buurt van een konijnenhouderij, dan horen wij graag van je. Hou de lokale kranten in de gaten, want daarin staat wanneer er een vergunning wordt verleend aan een konijnenhouderij om uit te breiden.
Misschien hoor je andere informatie die voor Konijnen in Nood van belang kan zijn. Via het contactformulier of ons telefoonnummer, dat te vinden is in het keuzemenu onder het kopje 'Contact', horen we graag van je.

Wordt de vacht van konijnen in de vee-industrie ook gebruikt voor bontproductie?
Nee, de konijnen die gedood worden in de konijnenhouderij zijn pas 11 weken jong. De vacht wordt dan nog niet geschikt geacht voor de bontindustrie. Veel konijnenbont komt dan ook uit China. Zie voor meer informatie de website www.bontvrij.org, ook terug te vinden tussen onze links.

Is Konijnen in Nood links of rechts georiënteerd?
De dieren hebben er niks aan of een organisatie links of rechts is. Konijnenleed in de vee-industrie is een maatschappelijk probleem! Dit probleem gaat iedereen aan, onafhankelijk van politieke voorkeur.

Zijn alle medewerkers van Konijnen in Nood vegetariërs of veganisten?
Nee, het is niet een vereiste om vegetariër te zijn om je in te zetten voor de vrijheid van konijnen in de vee-industrie. Wel vragen we aan onze vrijwilligers om minder of biologisch vlees te eten, mochten ze er voor kiezen om niet te stoppen met het eten van vlees. De meeste vrijwilligers die zich inzetten voor Konijnen in Nood zijn wel vegetariër of veganist.

Bevrijdt Konijnen in Nood ook dieren?
Nee, Stichting Konijnen in Nood is een volledig legale dierenrechtenorganisatie die geen dieren bevrijdt. Wij vinden dat we mensen het beste bewust kunnen maken van dierenleed door de legale weg te bewandelen.
Stichting Konijnen in Nood veroordeelt geen acties van mensen die op een directe manier dieren(levens) redden. Ook vindt Konijnen in Nood een burgerinitiatief een goed middel om de konijnenhouderij onder de aandacht te brengen van de politiek.