Nieuws

De acties van Stichting Konijn in Nood  volgen elkaar in rap tempo op. Je kunt dan ook terecht concluderen dat Stichting Konijn in Nood de meest actieve organisatie is die op straat zichtbaar strijd voor dierenrechten.
 
Zo heeft het actieteam binnen Stichting Konijn in Nood een demonstratie marathon georganiseerd van 7 t/m 12 november 2016. In die 6 dagen stonden gemiddeld 15 demonstranten mensen te informeren over het leed achter konijnenvlees. Ze stonden elke dag voor 2 verschillende Lidl vestigingen in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Schiedam.
 
 Gezin loopt de vierdaagse in de kleding van Stichting Konijn In Nood
Ridderkerk, 1 juni 2017 

Stichting Konijn in Nood is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om onze stichting bekend te maken bij het grote publiek. 
De dieren in de vee-industrie verdienen een stem, zeker de vergeten dieren waar de konijnen onder vallen. Daarom zijn we extra blij met de sportieve inzet van onze vrijwilligers die tijdens de vierdaagse lopen met een t-shirt van Stichting Konijn in Nood. Ook zal op 5 juni 2017 een vrijwilligster van Stichting Konijn in Nood deelnemen aan de 235 km lange fiets Elfstedentocht in Friesland.  

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 
Statenlid van de Partij voor de Dieren dient motie in tegen de commerciŽle konijnenhouderij in Noord Brabant 
Provinciehuis Noord Brabant, Den Bosch 21 april 2017 

Afbeelding invoegen  
Vrijdag 21 april 2017 zal Marco van der Wel een motie indienen over de konijnen in de Brabantse konijnenhouderij. Op dit moment dat u dit leest lijden er 159.976 konijnen op draadgazen kooien in 24 fokkerijen. Daar moet een einde aankomen, daarom strijden wij als Stichting Konijn in Nood graag hand in hand met de Partij voor de Dieren.

In de onderstaande link, zie je een artikel van het Brabants dagblad.De doppen spaaractie van Stichting Konijn in Nood is van start gegaan.
Spaar jij mee?

 
Afbeelding invoegen
 
 
FLYER ACTIE in Moergestel!
Om het landelijke protest tegen konijnenleed mee aan te kondigen.
Zaterdag 8 april 2017, Moergestel
 
Afbeelding invoegen  
Stichting Konijn in Nood zal op 8 april 2017 flyers uitdelen aan de buurtbewoners en dorpsgenoten van dhr. van Dijk. Hij heeft een konijnenfokkerij aan de Oostelvoortjes 19 te Moergestel. Waar extreem dierenleed is geconstateerd door het inspectie team van Stichting Konijn in Nood. Dit dierenleed is ook vastgelegd door een cameraploeg van Omrop Fryslan. Op zaterdag 25 maart 2017 zal op NPO 2 het konijnenleed zichtbaar zijn in de documentaire Fryslan Dok. Deze documentaire is op YouTube al meer dan 10.000 keer bekeken.Publicatie van ZEER schokkende beelden!
22 december 2016
 
Het inspectie team van Stichting Konijn In Nood heeft de afgelopen maanden inspecties uitgevoerd bij verschillende konijnenfokkerijen in Noord Brabant, Gelderland en Overijssel. Vandaag 3 dagen voor kerst, publiceert Omrop Fryslan de schokkende beelden in een online uitzending. Een aantal foto's zijn te zien in op de website van Konijn in Nood, zie foto album in de bovenbalk. Tijdens de laatste inspectie op het bedrijf van dhr. van Dijk in Moergestel, zijn er door het inspectieteam van Stichting Konijn in Nood ook 16 konijnen bevrijd uit zeer slechte omstandigheden. Deze dieren krijgen nu een tweede kans op leven bij mensen die wel van dieren houden.
Overvolle hokken, en dode dieren tussen de levende. Het is een terugkerend beeld van een sector waar niet veel positiefs over te melden valt.
Ook in 2011 is er een groot onderzoek gedaan naar de konijnenhouderij, en ook toen kwamen de activisten van Ongehoord de zelfde dieronvriendelijke en zeer onhygiŽnische omstandigheden tegen.  
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
Photoshoot for farm rabbits! Spreek je uit tegen konijnenvlees/leed!
 
Al meer dan 350 mensen zijn op de foto gegaan met het bordje van Stichting Konijn in Nood waarop te lezen staat: 'Ik boycot konijnenvlees, jij toch ook? Het is 1 van de digitale acties van Konijn in Nood die laagdrempelig zijn om aan mee te doen. Via de sociale media als Facebook, Twitter en Instagram vragen wij mensen om zich ook uit te spreken tegen het onrecht dat konijnen wordt aangedaan.
  Afbeelding invoegen
 
 
Via de subpagina's kun je het laatste nieuws lezen over de activiteiten van Stichting Konijn in Nood.
De website van Konijn in Nood is sinds februari 2012 online.

Konijn in Nood heeft drie campagnes door het jaar heen.

1. 'Sluit de konijnenhel' campagne tegen het leed dat konijnen moeten ondergaan achter de gesloten deuren van de Nederlandse vee-industrie. 2. 'Aldi, stop de verkoop van konijnenvlees' gericht tegen de verkoop van konijnenvlees.

                              
De blokkade actie van Konijn in Nood bij het hoofdkantoor van Aldi Nederland. Op de foto is niet te zien dat activisten van Konijnen in Nood zich hadden vast geketend, maar dat was wel het geval. 

3. 'Kerst konijn van tafel' campagne, deze campagne is gericht op de consument die met kerst aan zet is, om het konijnenvlees links te laten liggen en voor een diervriendelijke kerstmaaltijd te kiezen.